Tillverkning av lyktstolpar, staketpollare, soffgavlar, blomurnor m.m.

Mölltorps Gjuteri & Mek Verkstad AB köpte 2003 Jerle Bruk AB och de flesta av deras produkter såsom lyktstolpar, markgaller, pollare, kaminer och urnor. Detta efter att ha tillverkat kaminer, urnor och stolpar i många år.
Vi kan även hjälpa till med att ta fram nya produkter, från framtagning av modeller till färdig produkt.

Företaget har under 30 år producerat diverse utsmyckningsgods och har stor erfarenhet av materialval samt ytbehandling av denna typ av produkter.

Ladda ner pdf med mer information om våra produkter!

LYKTSTOLPEN ANNA

Design: Anna Elzer Oscarson
Produktion: Mölltorps Gjuteri & Mek Verkstad AB

Hur gick det till?

Det är första gången Mölltorps Gjuteri & Mek Verkstad AB arbetar tillsammans med en designer. Det är också första gången Anna Elzer Oscarson formger produkter i gjutjärn. Samarbetet började med en genomgång av produktionen, och samtal om hur Anna som formgivare på bästa sätt kunde bidra med sin kunskap. Stor vikt lades vid att hitta kärnan, själen, i Mölltorps Gjuteri och utifrån den utveckla nya produkter. Snart utkristalliserades ett önskemål från en av Mölltorps ägare, Göran Ludvigsson, att ta fram en ny, mer modern, lyktstolpe. ”För att få en igenkänningsfaktor” utgick Anna från en av företagets redan etablerade lyktstolpar men gav den en mer fyrkantig form. Hon har också gjort tre tillhörande trädgårdskrukor och på så sätt skapat en liten ”familj” i samma grundform.

Anna Elzer Oscarson

Anna Elzer Oscarson (f 1970) slog igenom stort 2010 då hon under eget namn och varumärke AEO lanserade den keramiska serien “Dusty Diamonds” tillverkad i samarbete med Porslinsfabriken i Lidköping. En serie fat, urnor och kärl där hon, med skickliga hantverkares hjälp, förenat ny teknik och gammal tradition till ett modernt uttryck. Serien säljs i exklusiva designbutiker världen över. Anna Elzer Oscarson är utbildad vid HDK, Högskolan för Design och Konsthantverk i Göteborg, och arbetar som lärare och konsult vid sidan om sin egen verksamhet.

Kontakt: www.aeo-studio.com

Bild och monter: add: design